Веган таратор със слънчогледови ядки

18/01/2017
Дарияот ДарияНовак
"Таратор без мляко? Да, възможно е, вкусно е и много ще ви хареса "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 002
  • Преглеждания за месеца591
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се слънчогледовите ядки, след което се накисват за около 2 часа. Трябва да се изплакнат добре и да се добавят към блендер.

След това се добавя лимоновият сок на 1 лимон, хималайска сол на вкус и вода по ваша преценка.

Пуска се блендера и за около 3-4 минути, зависи според блендера ви, се получава добре разбито веган кисело мляко.

Нарязвате 1 краставица на кубчета и я добавяте към киселото мляко. Слагат се подправки за вкус като чесън, копър и зехтин.

И ето, че веганският таратор е готов. По нищо не отстъпва на традиционния таратор и е лесен за приготвяне.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Илияна Димова
Много ми харесва идеята, слънчогледовите ядки сурови ли да са или печени ?
0
0
Силвия Маринова
Благодаря за рецептата, стана супер вкусен таратор и полезен при това.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв