Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Кисело зеле с пилешко филе и ориз на фурна

Кисело зеле с пилешко филе и ориз на фурна

МерсинМерсин
Новак
18285195
Кисело зеле с пилешко филе и ориз на фурна
Снимка: Мерсин
1 / 2
18/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Пържене, варене, задушаване, печене - да ще трябва да направите всичко това, но резултатът е ароматно зеле с пилешко, който направо се топи в устата"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 средно голяма зелка
  • лук - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • пилешко филе - 500 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • доматено пюре - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 100 г
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се измива и се нарязва на малки парчета. Овкусява се със сол и черен пипер. В отделен тиган се разтапя краве масло.

След като почервенее маслото се добавя филето. Месото се пържи до придобиване на златист цвят, след което се отстранява от котлона.

Зелето се нарязва на ивици. Лукът се нарязва на ситно. В малко по-дълбока тенджера се изсипва олио и се поставя на котлона. След като се сгорещи се добавят ситно нарязаният лук и измитият ориз.

Бърка се непрекъснато докато лукът придобие златист цвят, а оризът стане прозрачен. Към ориза и лука прибавяме и нарязаното зеле. Добавяме и три чаени чаши вода. Сол се добавя според това колко е солено зелето.

След като поомекне зелето и оризът е почти сварен, се добавя пилешкото, червеният пипер и доматеното пюре.

Сместа се разбърква добре и се изсипва в тава. Ястието се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса приблизително 25 минути. Счита се за готово, когато отгоре е леко запечено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: