Кисело зеле със свински кокал

19/01/2017
Анонимен
отАнонименНовак24411
"Обещахме да сме на диета и си държим на думата, само ще поръсим това кисело зеле с малко свински кокали, така - за вкус и аромат "
Приготвяне40 мин.
Готвене95 мин.
Общо135 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 643
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свиснките кокали се слагат да се сварят, като към тях се добавят подправки изцяло по ваш вкус. Възможно е това да бъде комбинирана подправка за свинско месо или просто сол на вкус. Желателно е месото да е хубаво сварено.

Киселата зелка се изважда и се отцежда хубаво, след това се нарязва. Към нея се прибавя нарязаният морков, който се използва, за да неутрализира натрапчивата киселина на зелето.

Поставят се в тенджера и се слагат да се задушат на бавен огън. След десетина се прибавят червеният пипер, чесънът и доматеното пюре и яденето къкри така още 5-6 минути.

След като всичко е готово, към продуктите се прибавят сварените кокали с част от бульона (приблизително 2 чаени чаши). Задушаването продължава за още около 20 минути, след което гозбата се сваля от огъня.

Фурната се включва на 200 градуса, за да загрее. След това съдържанието на тенджерата е задушено, то се изсипва в тава за печене. Пече се 200 градуса около час.

За по-точна преценка следете фурната - когато зелето изглежда запечено, ястието е готово за консумация.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар