Кисело зеле с воденички

19/01/2017
Десислава Дончева
отДесислава ДончеваПомощник Готвач2071250
"Обещайте вече никога да не подминавате воденичките в магазина, след като ви показахме каква вкусотия да приготвите с тях "
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо238
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • карантия - 6 бр. пилешки воденички
  • кисело зеле - 4 бр. листа
  • ориз - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджерка сваряваме пилешките воденички. Нарязваме ги на малки парчета и съвсем леко ги посоляваме.

Отделно сваряваме 1 ч.ч. ориз до полуготово състояние в съотношение бульон - ориз 5:1, като го подправяме след това със сол и черен пипер.

Подготвяме си четири броя по-големи листа от кисело зеле. В малка тенджерка от йенско стъкло слагаме 2 с.л. олио.

Нареждаме един зелев лист, върху него разпределяме 1/3 от варения ориз и 1/3 от сварените пилешки воденички.

Поръсваме с малко червен пипер и малко мазнина. Поставяме следващия зелев лист, отново нареждаме ориз и воденички. Така правим, докато свършат продуктите, така че най-отгоре да се завърши със зелев лист.

Прибавяме 1/2 ч.ч. зелев сок и 1/2 ч.ч. от бульона и мазнина най-отгоре. Печем в умерена фурна около 30-40 минути, или докато ястието остане на мазнина.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар