Свинско със зеле по Свищовски

19/01/2017
Албена
отАлбенаИноватор35870913053
"Далеч стигнахме, за да вземем рецептата за това вкусно свинско със зеле, но не може да отречете, че ни се получи много добре "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо510
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • кисело зеле - 1 зелка, средно голяма
  • ориз - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на средно големи парчета и се запържва леко в сгорещена мазнина в тенджера. Киселото зеле се реже на на дребно и се слага при месото.

Поръсва се с една пълна лъжица червен пипер, долива се топла вода, колкото да покрие едва зелето. Ястието се похлупва с капак и се оставя да ври.

След като поомекне зелето, се прибавя измитият ориз и се разбърква от време на време. Когато оризът е полуготов, ястието се прехвърля в тава и се запича.

Ако е необходимо, се долива още вода. Пече се, докато оризът омекне и ястието се запече.

Ястието е от северняшкия край и по-конкретно за Свищовския район.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

РУМЯНА
РУМЯНА
28.02.2017 11:15
ВСИЧКИТЕ РЕЦЕПТИ, КЪМ КОЕТО СТЕ ПРИБАВИЛИ "ПО СВИЩОВСКИ" НЯМАТ НИЩО ОБЩО СЪС СВИЩОВСКАТА КУХНЯ!
0
0
Невена Блажева Иванова
Напротив....,точно така се готви зелето и по точно в съседното село Ореш(най- голямото)в Свищовска община
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв