Кисело зеле с висменка

19/01/2017
D. Manolova
отD. ManolovaНовак1011
"Вкусното кисело зеле си иска по-мазно месце - затова това предложение с висменка и най-доброто, което може да приготвите "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо219
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 3 буркана (ние го режем и затваряме в буркани)
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • висменка - 1/2 кг
  • олио - 150 - 200 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме висменката и я запържваме в малко олио на тигана. Посолява се.

Киселото зеле се слага да се ври на котлона със 100 мл вода, ако изври, а още не е омекнало, доливаме още малко (ври поне 1/2 час).

След като поомекне му слагаме мазнината, червения и черния пипер и нарязания на ситно чесън. Слага се и запърженото месо. И така се готви поне още 30 минути, като се бърка често.

След като го свалим от котлона се изсипва в тава и се запича за около 20 минути в загрята на 170 градуса фурна.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар