Чаена торта

20/01/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор560365553
"Пухкав пандишпан, ефирен домашен крем и вкусен шоколадов ганаш.....подходяща за следобеден студен или горещ чай ! Опитайте ! ! !"
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 879
  • Преглеждания за месеца467
  • Преглеждания за седмицата190
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема: Сложете млякото да заври и добавяте ванилиите към него. С телена бъркалка разбивате яйцето, жълтъците, захарта със щипка сол.

Добавяте пресетите нишесте и брашно и разбърквате добре. Прибавяте сместа към млякото при непрекъснато бъркане. След като се сгъсти, отнемате от котлона и покривате със стреч фолио.

За блата: Разбивате яйцата със захарта на пухкав крем. Прибавяте ванилиите и пресятото брашно и разбърквате добре. Изсипвате сместа в постлана с хартия за печене тава (24 см в диаметър). Печете в предварително нагрята фурна на 180 градуса до готовност.

Охладения блат разделяте на две равни части по хоризонтала. Приготвяте си сиропа, като миксирате продуктите за него и след като заври, отнемате от котлона и оставяте да се охлади.

Поливате единия блат с част от сиропа и разстилате крема върху него. Поставяте втория и поливате с останалия сироп.

За ганаша: В тенджера поставяте продуктите за него. Поставяте на слаб огън и бъркате непрекъснато до разтопяване на шоколада. Оставяте да се охлади и поливате сглобената торта.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар