Яхния с пресни гъби и целина

20/01/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф799467825
"Влюбени сме в тази постна яхния, но трябва да я опитате, за да разберете защо "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо399
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяте гъбите във вряла и леко подсолена вода, оставяте ги за около 5 минути. Прецеждате и запазвате водата им.

Нарежете ги на по едри парчета. В тенджерата, в която ще ги готвите, разтопявате маслото и добавяте нарязаните на едро лук и чесън.

Добавяте гъбите и запържвате, докато сокът им се изпари. Добавяте брашното и запържвате до златисто, поръсвате с червен пипер.

Прибавяте доматения сок, нарязаната на ситно чушка и целина. Оставяте за кратко да поври, добавяте от водата която сте запазили, докато се покрият гъбите.

Поръсвате ястието с черен пипер и босилек, посолявате, ако е нужно.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар