Бисквитена торта с банани, орехи и шоколад

19/01/2017
Мерсин
отМерсинНовак18
"Обичаме бисквитени торти и с удоволствие ги приготвяме. А тази е една от най-вкусните, които сме опитвали "
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 672
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя кремът, като 700 мл студено прясно мляко се изсипва в тенджера. Добавя се захарта, разбитите предварително жълтъци и брашното.

Кремът се вари на бавен огън при непрекъснато бъркане. Когато започне да се сгъстява, се добавят маслото и ванилията. Бърка се, докато маслото се разтопи.

Отстранява се от котлона и след като леко се охлади, се добавя и нишестето. Получава се гладък жълтеникав крем.

Орехите се смилат с блендер. Бананите се нарязват на ивички. Започвате да редите тортата. Всяка бисквита се потапя в останалото прясно мляко (300 мл) и се реди в подходящ съд.

Започва се с белите бисквити, т.е., първи ред - бели бисквити, втори ред - кафяви и трети ред - отново бели. След като се наредят първия ред бисквити, отгоре се заливат с 1/3 от крема.

Върху крема се нареждат едно до друго нарязаните бананчета. Идва ред на втория ред бисквити. Отново всяка се потапя в млякото. Заливат се с крема.

Върху втория ред бисквити се поръсва обилно с орехи. Нарежда се и последният трети ред бисквити, отново потопени в мляко.

С останалия крем се дооформя тортата. С помощта на цедка се поръсва от всички страни с какао. Накрая с ренде се настъргва шоколад, добавят се и шоколадовите камъчета и така тортата придобива още по-вкусен вид.

Преди да консумирате, е добре няколко часа да престои в хладилник.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар