Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Риба на пара

Риба на пара

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Риба на пара1 / 3
10/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
"Здравето започва с правилното хранене, затова ви предлагаме тази здравословна рецепта!"

Необходими Продукти

  • риба - филе от сьомга, хек, треска, бяла риба
  • бахар - 4 зърна няколко зърна
  • розмарин - 1 стръка
  • лимони - сокът на 1 - 2 лимона
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете филе от посочените риби, а ако не, може да ползвате и нарязана риба, като парчетата трябва да са с големина до 15 см.

Рибата добре се осолява и се поръсва с черен пипер.

Кипнете в тенджера 1 л вода, заедно с леко спукания бахар, розмарина.

Сложете приставката за готвене на пара, поставете в нея рибата, похлупете и оставете да се вари за около 10 минути.

След това внимателно се изважда, полива се със струйка зехтин и се поднася с резен лимон и гарнитура от зеленчуци по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
47
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Александър
Александър
Използвах ви рецептата само с бяла риба обаче добавих и девисил отгоре, като я поднесох със сос тартар накрая и щях да си изям ръцете... Страхотно :)
21.08.2015 19:57
4