четвъртък, 24 април

Риба на пара

Публикувана от:
Видяно: 4 793 пъти
Категория: Риба
Рецепта за Риба на пара
Приготвяне
Готвене
Общо

Необходими Продукти

  • риба - филе от сьомга, хек, треска, бяла риба
  • бахар - 4 зърна няколко зърна
  • розмарин - 1 стръка
  • лимони - сокът на 1 - 2 лимона
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин

Приготвяне на Риба на пара

Изберете филе от посочените риби, а ако не, може да ползвате и нарязана риба, като парчетата трябва да са с големина до 15 см.

Рибата добре се осолява и се поръсва с черен пипер.

Кипнете в тенджера 1 л вода, заедно с леко спукания бахар, розмарина.

Сложете приставката за готвене на пара, поставете в нея рибата, похлупете и оставете да се вари за около 10 минути.

След това внимателно се изважда, полива се със струйка зехтин и се поднася с резен лимон и гарнитура от зеленчуци по желание.

3,8 от 10 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Вкусна и лесна рецепта за Риба на пара. Намери ли това, което търсиш? Виж останалите специалитети за Риба на пара. Изпитани рецепти от местната и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Риба на пара в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с безброй ястия, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.