Риба на пара

Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
10/03/2012
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо9 346
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • риба - филе от сьомга, хек, треска, бяла риба
  • бахар - 4 зърна няколко зърна
  • розмарин - 1 стръка
  • лимони - сокът на 1 - 2 лимона
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин

Приготвяне на Риба на пара

Изберете филе от посочените риби, а ако не, може да ползвате и нарязана риба, като парчетата трябва да са с големина до 15 см.

Рибата добре се осолява и се поръсва с черен пипер.

Кипнете в тенджера 1 л вода, заедно с леко спукания бахар, розмарина.

Сложете приставката за готвене на пара, поставете в нея рибата, похлупете и оставете да се вари за около 10 минути.

След това внимателно се изважда, полива се със струйка зехтин и се поднася с резен лимон и гарнитура от зеленчуци по желание.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4
Общо 13 гласували
5 4
4 6
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Александър
21.08.2015 19:57
Използвах ви рецептата само с бяла риба обаче добавих и девисил отгоре, като я поднесох със сос тартар накрая и щях да си изям ръцете... Страхотно :)
2
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с