Винен кебап с домати

19/01/2017
Марияна
отМариянаМастър Шеф6692585885
"Не посягайте към готовите фиксове в магазина - ние ще ви покажем как да приготвяте най-вкусният винен кебап, а вие ще си хапвате и ще ни споменавате с добро "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 906
  • Преглеждания за месеца112
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското месо на малки късчета. Измиваме го след това много добре. В тиган на котлона слагаме 4 с.л олио и го задушаваме.

Почистваме лука и го измиваме. Нарязваме лука на дребно. Като омекне месото, прибавяме лука в тигана. Разбъркваме докато се задушава.

Задушаваме до омекване на лука. Добавям 1/2 ч.л червен пипер, 1 щипка сол и черен пипер на вкус. Прибавям топла вода към лука и месото.

Варим до сваряване на месото. Обелваме доматите от кората и нарязваме на много ситно само месестата част. Слагам пресни домати, не пюре.

Добавяме доматите и 1 с.л. брашно. Разбъркваме всичко много добре. Накрая добавяме и виното. Слагаме хубави червено вино, за да стане ястието вкусно, в (никакъв случай кисело).

Разбъркваме и варим до готовност. Готвим ястието на тих огън. Измиваме магданоза и го нарязваме на ситно. Накрая добавяме магданоза. Пожелание можем да сварим ориз и да прибавим към ястието.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!