Вкусен домашен кашкавал

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
19/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Време е да предложите на семейството си само най-доброто"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 4 л
  • сол - 4 с.л.
  • мая - 15 капки, за сирене
  • лимонена киселина - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се слага в голяма тенджера на котлона да се вари. След като заври, се слага солта и се вари 5-6 минути.

След това се слага 15 капки мая за сирене. Оставяме да ври още 10 минути на котлона в тенджерата. Накрая прибавяме лимонената киселина.

Продължаваме да варим млякото още 15 минути. Махаме го от котлона. Още топло млякото се изсипва в чист тензух и се притиска хубаво.

Така го държим 2 часа. Слагаме го в хладилника на студено след двата часа.

В хладилника стои поне два дни. След 2 дни домашният кашкавал е готов за ядене.

Вкусният домашен кашкавал е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
С какво притискате тензуха? И бърка ли се млякото след като се сложи лимонената киселина ?
25.04.2018 13:55
5
Pavlin Nikolov
Pavlin Nikolov
разбрах всичко освен 1 бъркам ли млякото през това време? понеже винаги ми загаря!
17.02.2018 12:34
2