Содени сиренки

Ж ЖечеваЖ Жечева
Новак
106067111
Содени сиренки
Снимка: Анонимен
1 / 8
19/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
17 мин.
Общо
47 мин.
Порции
4
"Вместо една голяма пита - за всеки от гостите пригответе симпатична содена питка по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сирене - 1 ч.ч. настъргано
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 50 г краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се погасява в киселото мляко. В брашното влагат млякото, яйцето и сиренето.

От тестото се оформят топки, големи колкото средно яйце.

Във всяко топче се прави отвор и се поставя масло.

Подреждат се в намаслена тава (или покрита с хартия) и се пекат на 200 градуса до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Аз добавих и малко кашкавалче.Станаха много вкусни!Благодаря!
26.02.2024 05:47
Анонимен
Анонимен
Станаха много добре, мекички и пухкави, но аз бих намалила брашното на 2 ч.ч., а ще увелича сиренето. В това съотношение в рецептата ги избива повече на хляб. Содата се размесва във брашното, както и бакпулвер, ако се ползва в други рецепти, АМОНЯЧНАТА сода се смесва с киселото мляко.
29.10.2023 09:29
6
2
Анонимен
Анонимен
Много хвкусно стана .Макар че се обърках малко.Вместо масло ,олио и то в тестото .Но пак стана ,много вкусно не се различават от рогчетата.Благодаря върнахте ме в детството ми ?
23.02.2023 13:01
7
1
Дони Ники
Дони Ники
Чудесни!
18.04.2022 12:46
3
Georgi K. Georgiev
Georgi K. Georgiev
Содата не се разтваря във млякото! Така се деактивира и по добре не я слагайте. Содата се смесва с брашното и после с киселото мляко под действието на високата температура работи. Яйцето (белтъка) е набухвател също. Направих ги с кафена лъжичка сода смесена с брашното. Станаха много пухкави и нежни.
06.06.2020 11:36
31
3