Месно руло с богата плънка

19/01/2017
"Нарочно не сме го кръстили Руло Стефани, защото нашето има двойно по-богата плънка и страхотен сос "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо252
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • кайма - 1.5 кг
  • яйца - 2 бр. сварени
  • моркови - 2 бр.
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
  • гъби - 100 г от буркан
  • лук - 1 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • хляб - 2 филии (накиснати във вода или прясно мляко)
  • кимион - на вкус (ако каймата не е подправена)
  • черен пипер - на вкус (ако каймата не е подправена)
  • чубрица - на вкус (ако каймата не е подправена)
  • за соса
  • вино - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва много добре с хляба, нарязания на ситно лук и подправките. Когато е готова, се оставя в хладилника за 1 час.

През това време нарязваме останалите продукти на малки парчета. След като извадим каймата от хладилника, я омесваме с нарязаните продукти и оформяме на руло.

Слагаме го в тавичка с 1 ч.ч. вода и 2 с.л. масло и печем на 200 градуса около 40 мин.

След като извадим рулото от фурната, го слагаме в подходящ съд и към соса от печенето, прибавяме виното и брашното. Кипваме и с получения сос се залива рулото.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар