Бърз ябълков сладкиш

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5025k2k3k5
Бърз ябълков сладкиш
Снимка: Мина Димитрова
2 / 4
19/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8 - 10
"Толкова бързо и лесно се приготвя, че нямате оправдание да не го опитате"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 140 г краве
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • брашно - 200 г
  • За плънката
  • ябълки - 4 - 5 бр.
  • орехи - 150 г
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме с миксер яйцата и захарта, добавяме прясното мляко, ванилиите, разтопеното краве масло и брашното с бакпулвера.

Изсипваме тестото в предварително намаслена и поръсена с брашно форма. Изсипваме сместа във формата. Върху сместа слагаме орехите, нарязани на парченца, поръсваме с канелата.

Ябълките обелваме от корите и изчистваме от семките. Нарязваме на парченца и нареждаме върху орехите на сладкиша.

Печем на 170 градуса около 35 минути. Проверяваме дали е готов с клечка за зъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: