Баклава от бутер тесто

20/01/2017
Ani Voinovaот Ani VoinovaНовак
"Време е да опитате и тази рецепта за баклава "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо449
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 500 г
  • орехи - 2 ч.ч. смлени
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • За сиропа
  • захар - 3 - 4 ч.ч.
  • вода - 3 - 4 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта и ванилията. Към тях се прибавят и орехите до получаване на еднородна смес.

Разстила се бутер тестото на масата и се разделя на две, да се получат два правоъгълника. По средата на всеки правоъгълник се слага от сместа по дължина и се завива на руло.

Готовите две рула се нарязват на малки рулца. Пекат се в предварително загрята фурна. Готовите баклавички се сиропират. Оставят се да се напоят. Консумират се на другия ден.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар