Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклава от бутер тесто

Баклава от бутер тесто

Ani VoinovaAni Voinova
Новак
3720360226
Баклава от бутер тесто
Снимка: Ani Voinova
2 / 3
20/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Време е да опитате и тази рецепта за баклава"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 г
  • орехи - 2 ч.ч. смлени
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • За сиропа
  • захар - 3 - 4 ч.ч.
  • вода - 3 - 4 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта и ванилията. Към тях се прибавят и орехите до получаване на еднородна смес.

Разстила се бутер тестото на масата и се разделя на две, да се получат два правоъгълника. По средата на всеки правоъгълник се слага от сместа по дължина и се завива на руло.

Готовите две рула се нарязват на малки рулца. Пекат се в предварително загрята фурна. Готовите баклавички се сиропират. Оставят се да се напоят. Консумират се на другия ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: