Сладкиши с пшеничен грис

11/03/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф5088145
"Тази е от любимите ни рецепти за плодови сладкиши и нямаме търпение да я споделим с вас "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 085
  • Преглеждания за месеца130
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъжете ябълките и ги разбъркайте с 1/2 от захарта, лимоновата кора и сок.

В друга купа смесете брашното с бакпулвера, гриса, останалата захар и канелата.

Застелете тава с хартия за печене. На дъното поръсете от брашняната смес, отгоре ябълкова, поръсете с олио и редувайте отново в същата последователност.

Отгоре завършете с ябълки и олио. Сложете да се пече в умерено загряна фурна на около 200 градуса за около 45 минути.

Готовият сладкиш се поръсва с пудра захар, докато е топъл. Консумира се студен.подобни рецепти тук

5 6
4 2
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

ФантасмагАрия
Направих 3 варианта (в мънички тавички; пекох едновременно): само с ябълки; с ябълки и тиква; само с моркови. Първи се изпече дозата с морковите, стана леееееееко сухичък, макар че морковите бяха сочни, но все пак не са сочни, колкото ябълките. Дозата с тиквата и дозата само с ябълки станаха разкош; малко по-дълго ги пекох от морковите. Благодаря за рецептата!
0
0
Еми
Еми
03.12.2016 19:52
Моя не стана толкова добре на вид, но е невероятно вкусен :) Благодаря за страхотната рецепта
0
0
ПатенцеТо
ПатенцеТо
24.11.2013 16:17
Ух че си проста Деси Деси ... като не си прочела рецептата, как да стане. И аз мислих. Виж каква си проста, много мразя такива Олигуфренки, нито си пробвала нито си прочела пък бързаш да пишеш
1
3

Виж всички коментари или напиши такъв