Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Шаран с картофена коричка

Шаран с картофена коричка

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924031492411
Шаран с картофена коричка
Снимка: Анелия Цонева
1 / 2
19/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
"Всеки шаран, който не е изпържен до хрупкава златисто-картофена коричка, следва да се счита за похабен"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 кг
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • картофено пюре - 200 г на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте рибата добре и я нарежене на средно големи парчета, подходящи за паниране.

Смесете в найлонова торбичка картофеното пюре, солта и пипера. Изсипете в торбичката рибните парчета и раздрусайте добре, така че сухите съставки да полепнат добре върху рибните парчета.

В дълбок съд /например тенджерка/, с дъно с малък диаметър, загрейте олиото. Пържете рибата на умерен огън, като внимавате да не прегаря панировката.

Когато парчетата станат златисти, сервирайте с обикновена картофена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: