Мусака с кисело зеле

19/01/2017
ГЕРГАНА ЯНКОВА
отГЕРГАНА ЯНКОВАИноватор2703353632
"Можехме да я кръстим и вегетарианска мусака, но така нямаше да знаете, че е толкова вкусно именно заради киселото зеле "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 479
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зелето на малки парчета и го слагаме в мазнина и малко зелев сок да се задуши. Когато зелето омекне, го оставяме настрана.

Слагаме ориза в 2 ч.ч. подсолена вода да се свари. След като е сварен, добавяме към него рендосания кашкавал, черния пипер и разбъркваме.

В намазнена тавичка слагаме половината зеле и разстиламе върху него ориза, отгоре слагаме останалото зеле.

Разбиваме яйцата и добавяме прясното мляко. С тази смес заливаме ястието и слагаме във фурна на 200 градуса. Печем мусаката до зачервяване.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар