Домашна юфка със запръжка

19/01/2017
Десислава Дончева
отДесислава ДончеваГотвач22812501
"Вкусотия, която ще приготвите за по-малко от 10 минути "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 122
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • юфка - 180 г.
  • сирене - 200 г.
  • червен пипер - 1 с. л.
  • масло - 20 г
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тенджера с два литра вода слагаме на котлона да се стопли. Като заври водата добавяме една чаена лъжица готварска сол и изсипваме цялото съдържание на юфката.

Разбъркваме от време на време, като варенето продължава около 3 минути.

Снемаме тенджерата от котлона, прецеждаме с гевгир. След като е отцедена юфката се добавя към нея предварително натрошеното сирене и разбъркваме.

В малка касерола с краве масло се прави запръжка с червен пипер, като веднага се полива юфката.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар