Козуначена пита

11/03/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър9049295
"Вкусна пита, мека като козунак, която направо се топи в устата Да ви е сладко "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 942
  • Преглеждания за месеца175
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в малко топла водичка и щипка захар. Разбийте добре яйцата със захарта и добавете маята, а след нея и останалите съставки. Замесете тестото и го оставете да втаса добре на топло.

След това го разточете на средно дебел лист и го намажете обилно с разтопено масло. Навийте добре на руло и нарежете от него еднакви парчета.

Подреждайте ги в намаслена тава и отново оставете да втаса. Намажете с разбитото яйце, поръсете със сусам и захар и сложете да се пече в умерено загряна фурна. Изпечената козуначена пита намажете с мед.

подобни рецепти тук

5 13
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

ВИЛИ-Виолета Матева
писано е - изпечената пита се намазва с мед ,така че не е преди печенето :))
0
0
Ваня Георгиева
Меда кога го мажете като се изпече или преди това?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв