Курабийки с фъстъчен крем

19/01/2017
"Ех, че вкусни курабийки с ароматна изненада, как да не изядеш една ... или десет "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции45
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо344
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. (равна)
  • бакпулвер - 1 ч.л. (равна)
  • брашно - около 500 г, за меко тесто
  • крем - 100 г фъстъчен шоколадов
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта разбиваме добре. Прибавяме олиото и разбъркваме. Содата разтваряме в млякото да шупне и прибавяме към яйчената смес. Бакпулвера смесваме с брашното и добавяме към останалите съставки.

Месим до получаването на меко тесто. Откъсваме топче от тестото, с големина на голям орех. Разплескваме го в дланта си и поставяме малко от фъстъчения крем. Завиваме добре.

Всяко топче топваме от едната страна в кристална захар и редим в намазнена тавичка (или постлана с хартия за печене) със захарта нагоре. Печем на 180 градуса до готовност (да се зачервят приятно).

П.П. Плънката може да се замени с мармалад, орехи или парче локум. Може да се направят и без плънка. Идеални са за закуска с чаша прясно мляко.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар