Пилешки бутчета в бял сос

19/01/2017
RosMar
отRosMarПомощник Готвач11722518
"Най-лесното за приготвяне ястие с пилешко и е толкова вкусно, че отсега си знаем, че ще изядем повече от една порция "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 206
  • Преглеждания за месеца372
  • Преглеждания за седмицата42
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се задушават с малко сол във фурната до готовност.

През това време на котлона в тенджерка се приготвя сосът, като се запържва брашното в масло до златисто и се разрежда с бульона.

Полученият гъст сос се разрежда с разбитите с прясното мляко и лимонов сок жълтъци и черния пипер. Соса завира отново за кратко и се отстранява от огъня.

Сервира се порция от едно пилешко бутче полято със соса.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
19.01.2017 17:05
Няма да коментирам как изглежда, защото вероятно ще ми се обидите, бих ви посъветвала да не правите никога повече така сос. С количествата от 100г масло, 300г брашно и 200мл мляко се прави кекс, не и сос. Месото добре го запичате в началото, за соса ще ви е необходимо 40г брашно, 40г масло, малко сол и пипер и половин литър мляко, в който може да си добавите топеното сирене, кашкавал или да си го оставите класически. Соса ще ви стане гладък, плътен и вкусен, може да полеете пилешкото с него или да сложите изпеченото месо директно в соса да клокне за минута и поднасяте.
4
0
RosMar
RosMar
19.01.2017 17:42
Благодаря за съвета.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!