Кисело зеле с патешки фенер

19/01/2017
Ивайлоот ИвайлоЧирак
"И баба го знаем - един мъж не му ли сготвиш нещо вкусно и с месце - пиши го бегал "
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо322
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • патешки фенер - 1 бр.
  • кисело зеле - 2 зелки (около 3 кг)
  • мас - 300 г
  • олио - 50 мл
  • червен пипер - 2 ч. л.
  • черен пипер - 10 зърна
  • дафинов лист - 1 - 3 бр.
  • зелев сок - 200 мл
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешкия фенер го разфасоваме на порции. В тенджерата на дъното слагаме свинската мас. Зелките се нарязват на ситно и слагаме в тенджерата заедно с олиото, зелевия сок, дафиновия лист и порциите от фенера.

Слагаме тенджерата на газовия котлон и варим около 30-40 минути като се разбърква периодично. Целта е да се изпари водата и зелето да е сготвено частично преди да влезе във фурната.

Когато зелето е омекнало се добавя червеният пипер, разбърква се още около минута.

Зелето и порциите фенер се прехвърлят в тава. Добавят се зърната черен пипер и магданоз. Тавата се покрива с алуминиево фолио.

Пече се в предварително загрята фурна на 250-300 градуса около час. Сваляме фолиото и печем още половин час докато получим специфичната златисто коричка на повърхността.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар