Бързи гювечета в микровълнова

19/01/2017
RosMarот RosMarЧирак
"Докато едното се пече - приготвяте другото! Така обядът ще бъде готов за минути "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 957
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг4,6 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите трябва да са предварително сварени. За всяко гювече е необходимо по половин едро нарязах картоф. Едро нарязан, защото по време на ядене, когато се разбърква гювечето, картофът се рони и за да не стане на пюре се реже на едро.

На дъното на всяко гювече се слага малко масло, отгоре се редят картоф, нарязано на хапки сирене и маслини.

Ако маслините са големи се режат на половинки. Не се слага сол, защото сиренето и маслините обикновено са си достатъчно солени. Следва колбасът също нарязан на половина, малко царевица и по една кисела краставичка, нарязана на колелца.

Най-отгоре се слагат 2 с.л. консервирани домати. Така приготвеното гювече се слага в микровълнова фурна за 1 мин. на максимална мощност.

След 1 мин. се чуква едно яйце и се връща в микровълновата за още 2-3 мин. докато яйцето стане готово. Тези гювечета са бързи, защото докато едното гювече се готви в микровълновата, вие приготвяте второто.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар