Ориз с праз лук и пуешки бутчета

19/01/2017
"Супер вкусно и супер лесно за приготвяне - слагате всичко в печката с конвекция, нагласяте и ... ами хапвате с удоволствие "
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо906
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пуешки бутчета - около килограм
  • ориз - 250 г
  • праз - 2 стръка
  • чубрица
  • олио - 2 с.л.
  • вода
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата ги варим в подсолена вода за около 40 минути. Отделно запържваме в олиото лука и ориза, към тях добавяме и чубрицата.

В тавичка от алуминиево фолио изсипваме изпържения ориз и наливаме 5 чаени чаши от бульона, в който са се варили бутчетата, които накрая редим върху тази смес.

Печем във фурна с конвекция час и 15 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар