Руло с ягодово сладко

19/01/2017
Симеон Къневот Симеон КъневЧирак
"Имаме си принципи - хапваме само вкусни рула, които сме приготвили сами - точно като това тук "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо685
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ягодово сладко - 1 бурканче
  • масло - парче
  • шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се темперират (задължително) и едно по едно се миксират със захарта. Добавя се олиото, пресятото брашно и накрая бакпулвера.

Избира се правоъгълна тава, намазва се и се полага хартия за печене. Изсипва се сместа и се пече до готовност - на вентилатор или на загрята фурна. След изваждане, се прехвърля сръчно върху вафлена кърпа и се нагъва заедно с нея за няколко минутки (запазва се еластичността на пандишпана).

В последствие се разгъва, намазва се обилно с масло и се разпределя ягодовото сладко. Енергично се навива на руло и отгоре се намазва с шоколад (моят свърши преждевременно :-)).

Поръсва се с пудра захар или захарни пръчици.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар