Руло с ягодово сладко

Руло с ягодово сладко
Снимка: Симеон Христов Кънев
1 / 3
19/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Имаме си принципи - хапваме само вкусни рула, които сме приготвили сами - точно като това тук"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ягодово сладко - 1 бурканче
  • масло - парче
  • шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се темперират (задължително) и едно по едно се миксират със захарта. Добавя се олиото, пресятото брашно и накрая бакпулвера.

Избира се правоъгълна тава, намазва се и се полага хартия за печене. Изсипва се сместа и се пече до готовност - на вентилатор или на загрята фурна. След изваждане, се прехвърля сръчно върху вафлена кърпа и се нагъва заедно с нея за няколко минутки (запазва се еластичността на пандишпана).

В последствие се разгъва, намазва се обилно с масло и се разпределя ягодовото сладко. Енергично се навива на руло и отгоре се намазва с шоколад (моят свърши преждевременно :-)).

Поръсва се с пудра захар или захарни пръчици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: