Карфиол в бекон

Карфиол в бекон
Снимка: Костадинка Христова
1 / 2
20/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Докторът ни каза да наблегнем на зеленчуците, затова се спряхме на карфиола, а беконът е ей така - само за камуфлаж"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава, около 800 г
  • кайма - 500 г
  • зеленчуци - 300 г микс
  • бекон - 200 г слайсове
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с подсолена вода, сварявам главата карфиол за 8-10 минути.

Изваждам я от водата и оставям да се отцеди и охлади, а през това време смесвам каймата с любими подправки /кимион, млян черен пипер, сол, чубрица/ и микс зеленчуци.

С ръце гребвам от сместа и нанасям върху цялата глава карфиол. Накрая покривам навсякъде с ленти бекон. Пека в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, за 50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: