Яйца по панагюрски в тиган

20/01/2017
"Толкова да я обичаме тази гозба, не можем да ѝ се наситим и всеки ден да я ядем "
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции1-2
Сготви+1 точки
62 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52 546
  • Преглеждания за месеца235
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена62

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям, широк тиган наливам вода, слагам на котлона и изчаквам да заври. Посолявам и чуквам едно по едно яйцата.

След около пет минутки обръщам внимателно с решетъчна лъжица. Изваждам и ги поставям в голяма чиния.

В дълбока купа изсипвам две кофички, гъсто кисело мляко. Добавям сол, чесън на прах и сух копър. Разбърквам добре и поливам с няколко лъжици, върху готовите вече яйца.

В малко тиганче, наливам две-три с.л. олио, слагам го на котлона само за 30 секунди, добавям една чаена лъжичка млян червен пипер и разбърквам.

С тази ароматна, червена запръжка, покривам млечната смес. При поднасяне поръсвам с нарязан свеж магданоз.подобни рецепти тук

5 8
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

ionito2007
ionito2007
02.02.2017 01:32
Любима рецепта! Благодаря! Ако позволите една забележка ☺ Винаги е по-добре да се използват пресни подправки, пресен копър и чесън, в пъти е по-вкусно
4
0
ЯнаБожикова
ЯнаБожикова
26.01.2017 19:27
Сготвих ги и станаха много вкусни.Благодаря за прекрасната рецепта.
1
0
Румяна милчева
Слагам чесън но не на прах,а скилидка пресована много по вкусно е .
9
1

Виж всички коментари или напиши такъв