Ябълкови тригуни с кокосови стърготини

02/02/2017
"Ароматът на тези вълшебно вкусни тригуни ще събудят всички много по-ефективно от часовник "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо394
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • кокосови стърготини - 2 с.л.
  • портокалова кора
  • ябълки - 2 бр.
  • орехи - 3 с.л смлени
  • бутер тесто - 250 г
  • стафиди - 2 с.л. шепа
  • канела - 1 ч.л.
  • захар - 3 с.л..
  • яйца - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сух тиган запечете леко кокосовите стърготини. Обелете ябълките и ги нарежете на дребни кубчета, след което ги прехвърлете в купа.

Добавете към тях орехите, кокосовите стърготини, захарта, орехите, канелата, стафидите и портокаловата кора. Всички продукти трябва да се смесят хубаво.

Бутер тестото се изважда, малко преди да започнете да работите с него. Нарежете го на квадрати, които са с приблизителни размери 10х10 см.

Поотделно разбийте белтъка и жълтъка. Краищата на всяко едно квадратче намажете с малко от разбития белтък.

Сложете от пълнежа в средата на квадратите и внимателно загънете под формата на руло или триъгълник – както ви е по-удобно. Притиснете краищата с пръсти, след което и с вилица.

Наредете тригуните в тава с хартия за печене. Отгоре ги намажете с разбития жълтък. Поръсете с филирани бадеми. Печете в загрята на 200 градуса фурна за 20-30 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар