Еклерова торта с маслен крем

20/01/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
"Има нещо магически неустоимо в еклеровите торти със сметана - колкото и да не искаш, пак си хапваш второ парче "
Приготвяне80 мин.
Готвене50 мин.
Общо130 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 391
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на еклерите: Маслото и водата се слагат да заврят. Брашното се изсипва наведнъж и се разбърква с дървена лъжица, докато се обедини и се получи гладко тесто без бучки (бърка се енергично).

Оставя се да се охлади за 15-20 мин. После едно по едно се добавят, като се разбърква добре след всяко яйце, докато се усвои напълно в тестото. В подходящ съд се слага хартия за печене и с шприц се шприцоват еклерите върху хартията.

Пекат се на 200 градуса без вентилатор за 30-35 мин. След като станат готови, се пълнят с крем.

Приготвяне на крема: Млякото се слага да заври. През това време в подходящ съд се разбиват яйцата, захарта и брашното.

След като млякото заври, на тънка струя се изсипва сместа, като непрекъснато бъркаме. Когато кремът се посгъсти, се слага маслото и ванилиите. Всичко става с непрекъснато бъркане.

Сглобяване на тортата: Най-отдолу слагаме един ред от еклерите, отгоре слагаме от крема. Това се повтаря 3-4 пъти. Най-отгоре се завършва с крем.

По желание може да се украси със смлени орехи и сметана.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!