Булгурена баница

20/01/2017
Десислава Дончева
отДесислава ДончеваПомощник Готвач2071250
"Една по-различна, една по-вкусна баница за ценителите на традиционната Българска кухня "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо239
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме изчистения и измит булгур с масло и сол. От продуктите яйце, оцет, 1 ч. чаша вода, 1/2 ч. чаша олио и брашно замесваме меко тесто.

То се разделя на седем топки, покриваме ги с кърпа и ги оставяме за 30 минути да си починат. Разточваме всичките топки на кори и ги разстиламе върху покривка да позасъхнат.

В тавичка намазана обилно с мазнина и започваме да редим. Кора, която надипляме и поръсваме с гореща мазнина, плънка от сварения булгур и натрошено краве сирене.

Отново кора се слага, поръсена с мазнина, плънка и така докато свършат всичките кори, като последната кора я поръсваме само с мазнина.

Печем на умерена фурна до зачервяване. Поръсваме изпечената булгурена баница с прясно мляко и я завивам с кърпа да се задуши.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар