Манджичка от бакла с ярешко

20/01/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф102212359513
"Толкова вкусна манджа, че веднага отиваме да си сипем още една чиния "
Приготвяне20 мин.
Готвене65 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо282
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • ярешко месо - 1 кг
  • бакла - около 600 г на зърна
  • лук - 1 глава (средна)
  • пушен червен пипер - 1 к.л
  • червен пипер - 1 с.л сладък
  • черен пипер - щипка
  • джоджен - сух или пресен
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на големи порции, обелете лука и нарежете на едри парчета.

Сложете олио в тенджера и започнете да пържите месото като към края сипете лука и още малко пържите.

Добавете пипера и долейте вода. Оставете да къкри след което добавете баклата на зърна.

Варете докато месото започне да се отделя от костта. Овкусете със подправките и варете до пълна готовност.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар