Маринован заек с маслини в гювеч

20/01/2017
Tania Rusenovaот Tania RusenovaЧирак
"Мариноваш, готвиш и ядеш. Довери ни се и ще си оближеш пръстите "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо224
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Изчистваме от ципите заека и се нарязва на порции. Киснем предварително само във вода. Заешкото месо стои за 24 часа в марината.

Марината: Нарязваме ситно целина, настъргваме корени от магданоз, бяло вино, олио и бульон. Добавяме малко сол.

Готовите порции се поставяме в глинен гювеч и се добавяме нарязани на ивички моркови, нарязан на полумесеци лук, обелени цели скилидки чесън, обезкостени маслини, нарязан на ситно магданоз, червен пипер, чубрица и сол.

Заливаме с виното и разтопеното масло. Гювечът се похлупва и се пече на умерена фурна около час и половина, докато месото омекне напълно.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар