Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Гювеч»Маринован заек с маслини в гювеч

Маринован заек с маслини в гювеч

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Маринован заек с маслини в гювеч
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
20/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3-4
"Мариноваш, готвиш и ядеш. Довери ни се и ще си оближеш пръстите"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • маслини - 200 г
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 глава
  • бяло вино - 50 мл
  • масло - 150 г
  • олио - 50 мл
  • магданоз - корени
  • магданоз
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • целина - 1/2 глава
  • бульон - 1 л.
  • магданоз - 2 корена
  • бяло вино - 200 мл
  • олио - 100 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме от ципите заека и се нарязва на порции. Киснем предварително само във вода. Заешкото месо стои за 24 часа в марината.

Марината: Нарязваме ситно целина, настъргваме корени от магданоз, бяло вино, олио и бульон. Добавяме малко сол.

Готовите порции се поставяме в глинен гювеч и се добавяме нарязани на ивички моркови, нарязан на полумесеци лук, обелени цели скилидки чесън, обезкостени маслини, нарязан на ситно магданоз, червен пипер, чубрица и сол.

Заливаме с виното и разтопеното масло. Гювечът се похлупва и се пече на умерена фурна около час и половина, докато месото омекне напълно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: