Пълнени патладжани с кайма и кашкавал

21/01/2017
"Търсенето на най-хубавите пълнени патладжани се оказа най-вкусното кулинарно пътешествие за нас, а тези патладжани са едни от фаворитите ни! Опитайте ги и вие и споделете колко са ви харесали "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо369
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивам добре и разрязвам патладжанчетата на две - по дължина. С помощта на малка лъжичка издълбавам тяхната вътрешност и леко посолявам.

За плънката - запържвам леко ситно нарязания лук и добавям каймата. Прибавям и вътрешната част на патладжаните. Идва ред и на измития предварително ориз и наливам чаша топла вода.

Овкусявам с любимите си подправки и оставам да къкри на слаб огън, като периодично разбърквам. След като плънката ми е готова, започвам да пълня всяка ладийка.

Нареждам ги в тавичка и сипвам малко водичка на дъното. Отгоре покривам с кръгли резени домат и настъргвам кашкавал.

Пека в предварително загрята фурна на 200 градуса, за 30-40 минутки.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар