Доматени кошнички със сирене

20/01/2017
"Предястие, което може да поднесете както топло, така и студено, но задължително с винце "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо435
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме сиренето и накисваме филиите хляб в прясното мляко. Доматите издълбаваме с лъжица.

Запържваме в масло лука и прибавяме сиренето, натрошените филии хляб и яйцата.

Прибавяме и издълбаното от доматите. Слагаме черен пипер на вкус.

По желание може да се поръси магданоз. Разбъркваме сместа и с нея пълним доматите. Подреждаме ги в намазана с олио тавичка.

Слагаме по едно яйце във всеки домат. Заливаме ги с 1 ч.ч. вода и 2-3 лъжици от маслото, в което сме запържили лука.

Запичаме в умерена фурна 15-20 мин.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

zarq666@gmail.com
zarq666@gmail.com
19.10.2017 09:13
Зори, колко точно са яйцата в тази рецепта (в описанието на продуктите си писала 4 бр. яйца)???
Един път си написала, че се добавят яйцата в тигана с лука, сиренето и хляба, без да напишеш колко, и втори път, че се слага накрая преди печене във всеки домат по едно яйце, а доматите са ти 6-7. Наистина се обърках...
Благодаря предварително за отговора!
2
0
Зорница Христова Михова
Много бързо и вкусно ястие , през лятото, когато няма много свободно време
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв