Чеснова пърленка със сирене и кашкавал

20/01/2017
К.Георгиева
отК.ГеоргиеваЧирак46121
"Вместо хляб пригответе пърленки, но чеснови и с кашкавал. Да видите домашните как ще ги излапат "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 363
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - около 900 г
  • прясна мая - 1 кубче
  • олио - 6 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - около 400 мл или прясно мляко
  • за намазване
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • чесън - 10 скилидки
  • магданоз
  • за поръсване
  • кашкавал - около100 - 150 г
  • сирене - около 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топлата вода или мляко заедно със захарта. Добавя се солта и олиото.

Брашното се слага в подходящ съд и в средата му се прави кладенче. Маята се изсипва постепенно към него и се омесва меко тесто. Оставя се втаса за 30-40 мин.
След това се разделя на 2 или 3 части.

Всяка топка се разточва върху хартия за печене на кръгла кора с дебелина 3-4 мм и се намазва отгоре с пасирания с маслото и магданоза чесън.

Поръсва се със сирене и кашкавал и заедно с хартията за печене се слага върху решетката на фурната.

Всяка пърленка се пече за около 10 минути на 200 градуса с вентилатор.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар