Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с пасирани домати

Мусака с пасирани домати

EleonoraEleonora
Новак
156011110
Мусака с пасирани домати
Снимка: Eleonora
1 / 3
21/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Още една рецепта за мусака, която веднага прибавяме към любимите си"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • кайма - 600 г смес
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • домати - 200 г пасирани от консерва
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • за заливката
  • кисело мляко - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • кашкавал - 100 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на ситно и се запържва в олиото за кратко. Прибавяме чесъна и когато омекне добавяме каймата. Запържва се докато стане на ситни трохи.

Добавят се доматите и се разбърква. Прибавят се подправките. Наливат се с около 100 мл вода и се готви на слаб огън.

Обелените картофи се нарязват на кубчета и се слагат в тава. Сипваме и каймата.

Залива се с вода колкото да покрие продуктите. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути.

За заливката е нужно да разбием яйцата с киселото мляко и брашното. Овкусяваме със сол. Мусаката се залива със сместа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: