Кашкавалени топки

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5005k2k3k5
Кашкавалени топки
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
21/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3 - 4
"Ехо, бирата, тук едни кашкавалени топки питат за теб"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 400 г
  • брашно - 8 - 9 с.л.
  • извара - 4 с.л. кашкавалена
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавала настъргваме на едро ренде. В купа разбиваме яйцата и прибавяме кашкавалената извара, след това кашкавала.

Накрая прибавяме брашното с бакпулвера. Разбъркваме хубаво и подправяме с черен пипер и сол. Сместа оставяме в хладилник за 1 час да се стегне.

След това взимаме с лъжичка избраното от нас количество смес и с намаслени ръце оформяме топчета. Нареждаме ги в чиния или поднос и ги поставяме във фризера за 1 час.

В тиган загряваме на силна температура олио и бързо изкарваме топките от фризера и ги поставяме в тигана. Пържим до златисто. Хрупкави отвън и много меки вътре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

манчев
манчев
уникални топчета лесно, бързо и ефектно за гости са идеални
01.11.2017 17:40