Ябълков кекс с карамелен сос

21/01/2017
Анонимен
отАнонименЧирак46121
"Кекс, който ще ви накара да забравите всички обещания за диети и спиране на сладкото "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 215
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 1 ч.ч. с връх
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • портокалов сок - от 2 портокала
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1 бр. есенция
  • ябълки - 3 - 4 бр. средни
  • за карамеления сос
  • масло - 6 с.л.
  • айрян - 1/3 ч.ч.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • захар - 3/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта, олиото и яйцата се разбиват добре. Добавя се портокаловият сок и отново се разбърква добре.

Брашното се пресява със бакпулвера, содата, солта и канелата и се добавя към яйчната смес. Накрая се добавя ванилията и нарязаните на кубчета ябълки.

Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена форма и се пече на 180 градуса без вентилатор около 20-25 мин. След като се изпече се оставя да се охлади и се изважда от формата.

За да се направи карамеленият сос се смесват всички съставки и се слагат в по-голяма тенджера. Сместа се слага да заври, докато придобие светлокафяв цвят и се сгъсти. Излива се върху кекса и се оставя да се охлади.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар