Задушеното на баба

Задушеното на баба1 / 2
21/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • моркови - 3 бр. (от туршия)
  • зелени домати - 3 бр. (от туршия)
  • кисело зеле - половин зелка ситно нарязана
  • праз - 6 големи стръка
  • лук - 3 големи глави
  • зелев сок - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • мас - 4 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете морковите и праза на кръгчета. Лука и доматите нарежете на кубчета.

В тенджера загрейте олиото и маста. Запържете за кратко месото от всички страни и го извадете.

В мазнината добавете зеленчуците. Разбъркайте леко и върнете месото.

Добавете червения пипер, разбъркайте и налейте смесените вода и зелев сок.

Захлупете с капак и задушавайте докато течността се изпари.

Преди да свалите задушеното от котлона поръсете с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: