Торта с крем карамел

21/01/2017
Дарияот ДарияНовак
"Кодрит Кадир? Както и да го наречете, да знаете, че е много вкусно "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 950
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на формата за кекс, където ще се пече тортата с крем карамел, се изписва 5 с.л. захар. Слага се във фурната, за да се карамелизира захарта. След това се изважда от фурната и се оставя на старана да изстине.

За да направим крема разбиваме 2 яйца, добавяме захарта и ванилията. Добавя се и прясното мляко и се разбива до получаването на крема.

За блата се разбиват яйцата със захарта първо. Добавя се олио и прясно мляко и отново се разбива. При непрекъснато разбъркване се добавя брашното, какаото и бакпулвера.

Загрява се фурната на 180 градуса. След като карамелът е изстинал, се изсипва сместа за крема. Изсипете сместа за кекс равномерно.

Поставя се формата на кекса в тава, пълна с вода. Пече се на 180 градуса на водна баня, за около 60 минути.

След като приключи печенето, изважда се сладкиша и се оставя да изстине напълно. След като стане студен се обръща в чиния, подходяща за размера на сладкиша ви.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Gergana Marinova
Gergana Marinova
12.03.2017 21:49
Тортата е хубава,но на мен лично блата ми идва в повече”може да е на половина”.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв