Пълнена пуйка върху кисело зеле

21/01/2017
"Най-вкусният начин, по който може да се приготви една пуйка "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо346
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуйката се измива добре и се осолява отвън и отвътре, след което се напръсква със сока от изцедения лимон. Дреболиите се сваряват в подсолена вода и след като са готови се наситняват на парчета. В 1/3 от олиото запържваме нарязания на дребно лук и добавяме към него дреболиите и ориза.

Поръсваме с червения пипер и посоляваме. Добавяме 1 ч.ч. топла вода и задушаваме докато оризът поеме течността. Отстраняваме от котлона и поръсваме с джоджен и черен пипер. С тази плънка пълним пуйката, наливаме 1 чаена чаша вода и я зашиваме.

Нарязваме на ситно зелето и го задушаваме в останалата мазнина докато омекне. Изсипваме го в тава, отгоре нареждаме нарязаната на тънки ленти сланина.

Отгоре слагаме пуйката и печем в предварително загрята силна фурна докато пуйката се зачерви. След като се зачерви печем в умерена фурна до готовност.

За да не прегори можем да покрием с фолио и така да я печем, а накрая да го махнем и 30мин да печем до зачервяване докато хване хрупкава коричка.


Приятен апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар