Пилешко руло с топено сирене

11/03/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Ще ви помогнем да впечатлите гостите си, ако след това ни помогнете с чиниите!"
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 098
  • Преглеждания за месеца315
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Цялото пиле се обескостява, като се махат крилцата и всички кости. Трябва да се получи голямо парче пилешко, което се слага в съд. Натърква се със сол, черен пипер, поръсва се с розмарин и мащерка, полива се с виното и се оставя за половин час така.

Запържват се накълцаните праз, чесън и ситно нарязаните гъбки. Задушават се, докато хубаво омекнат и се овкусяват със сол и черен пипер.

Маринованото пилешко намажете с малко от горчицата и топеното сирене, разпределете запържените зеленчуци. Ако са много, не слагайте всичките. Подредете отгоре резени кисели краставички, царевицата, резенчета кашкавал и пак намажете с топено сирене.

Внимателно завийте пилешкото на руло и го закрепете с клечки за зъби или го увийте с конец. Прехвърлете рулото в намазнена тава и го полейте с малко мазнина и още 100 мл вино.

Сложете да се пече под фолио за 45 минути в загряна фурна. Махнете фолиото, полейте със сока и отново го върнете във фурната за да се доопече. Щом е почти готово, извадете го, намажете го с малко топено сирене и поръсете с кашкавал. Върнете да се запече до загар.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 0
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар