Лесна манджа със заек

11/03/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър9049295
"Голяма грешка ще направите, ако не опитате от тази манджа със заек "
Приготвяне25 мин.
Готвене130 мин.
Общо155 мин.
Порции7-8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 235
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • заешко месо - около 1, 2 - 1, 5 кг заек
  • олио - 100 мл
  • сол - 1 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.сладък
  • черен пипер - 1/2 ч.л.смлян
  • чубрица - 1 ч.л. суха
  • вино - 200 мл червено
  • вода - 1 ч.ч.
  • моркови - 2 броя
  • чесън - 1 голяма глава
  • лук - 2 големи глави кромид
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте заека и го подсушете, след което го порционирайте. Смесете олиото със солта, червения и черен пипер и с тази смес омажете всяко парче месо хубаво, като втривате.

Подреждайте парчетата в подмазнен глинен съд. Поръсете с чубрица и още малко сол, разпръснете небелените скилидки чесън и по-едро нарязания лук и моркови.

Отстрани лекичко долейте виното и водата. Покрийте глинения съд с капак или плътно с фолио и сложете да се пече към 2 часа на около 160 градуса.

Младото зайче може и да е готово по-рано. Махнете капак, разбъркайте и запечете още 10 минути.подобни рецепти тук

5 5
4 8
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Клара
Клара
10.01.2014 20:49
На снимката има гъби, а май се виждат и домати. Нещо липсват в рецептата, а мисля, че с тях ще стане по-добре.
1
0
Мартин
Мартин
17.02.2013 13:38
Много мазна и водниста стана, определено трябва преправяне, а и може би с картофи ще е по-добре.
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв