Руло Стефани с гъбен сос

21/01/2017
Невена Блажева Иванова
отНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач13852495
"Кой да знае, че с гъбен сос е тооолкова вкусно "
Приготвяне35 мин.
Готвене60 мин.
Общо95 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 848
  • Преглеждания за месеца214
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на рулото:
Галетата заливаме със студена вода да набъбне, наситняваме лука на ситно. Смесваме каймата с галетата, лука, яйцето и всички подправки.

Омесваме каймата и оставяме за час да "почине" в хладилник. През това време сварявяме яйцата - нарязваме ги на кръгчета, морковите и краставичките на жулиени.

Върху хартия за печене разстиламе каймата, подреждаме яйцата и зеленчуците като "черга" по цялото пространство, навиваме рулото, но не много стегнато, мажем с 1 разбит белтък /за да не се напука рулото / и печем около 50 мин., след това поръсваме с настъргания кашкавал и допичаме до разтопяване на кашкавала.

Приготвяне на сосчето:
В подходящ съд разтопяваме маслото, добавяме и малко олио, препържваме чесъна и запържваме гъбите, прибавяме брашното доливаме малко хладка вода, прибавяме и сметаната, оставяме всичко да се задуши и поври и в края прибавяме и виното да се абсорбира. Овкусяваме с подправките. Изцеждаме лимона.

Поднасяме нарязаното на филии руло и поливаме със сосчето. Вкусно да ви е!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар